Page MenuHomeFeedback Tracker

Jonpas
User

Projects

User does not belong to any projects.

User Details

User Since
Aug 16 2014, 6:11 PM (243 w, 5 d)

Recent Activity

Feb 12 2019

Jonpas created T136908: setOwner RPT warning printed for vehicles.
Feb 12 2019, 2:14 AM · Arma 3

Sep 27 2017

Jonpas updated subscribers of T126786: VTOL - Allow nozzles pointing to ground below 5kph.

@oukej Thanks to research of @Alwarren we found out CUP's Harrier and F-35 are not "airplanex", but only "airplane" (due to some old issues that "airplanex" had with LHD, however that was not yet retested post Jets DLC). After changing it to "airplanex" vectoring with "vtol=4" works perfectly.

Sep 27 2017, 7:51 PM · Arma 3

Sep 26 2017

Jonpas updated the task description for T126786: VTOL - Allow nozzles pointing to ground below 5kph.
Sep 26 2017, 12:32 AM · Arma 3

Sep 25 2017

Jonpas added a comment to T126786: VTOL - Allow nozzles pointing to ground below 5kph.

I just tried again and realized I forgot about that. "vtol = 4" has the same issue as "vtol = 3", when you are on the ground nozzles are forced into vertical flight orientation. So it's the opposite of 1 or 2, it's like 3 in that manner, except it doesn't even allow for the minor changes that 3 allows (90-60° change or something like that), it's completely locked (at 90°) below certain height (~7m it seems).

Sep 25 2017, 8:10 PM · Arma 3
Jonpas added a comment to T126786: VTOL - Allow nozzles pointing to ground below 5kph.

Hi @oukej thanks for the fast reply!

Sep 25 2017, 6:03 PM · Arma 3

Sep 22 2017

Jonpas created T126786: VTOL - Allow nozzles pointing to ground below 5kph.
Sep 22 2017, 11:13 PM · Arma 3

Mar 22 2017

Jonpas created T123970: getUnitLoadout in HandleDisconnect reports empty facewear after adding with setUnitLoadout.
Mar 22 2017, 9:18 PM · Arma 3

Feb 10 2017

Jonpas added a comment to T121570: Models without "insignia" selection get insignia randomly applied on some other selection.

I will look into it further, it's a pain to debug as it appears it only happens on dedicated, and so far only on players.

Feb 10 2017, 1:43 PM · Arma 3

Feb 8 2017

Jonpas added a comment to T121570: Models without "insignia" selection get insignia randomly applied on some other selection.

Further debugging of this showed that it happens because of BIS_fnc_setUnitInsignia. Possibly BIS_fnc_setUnitInsignia gets executed to early?

Feb 8 2017, 11:48 PM · Arma 3

Dec 29 2016

Jonpas added a comment to T121570: Models without "insignia" selection get insignia randomly applied on some other selection.

Added information of getObjectTextures from an instance of the bug. Note, bug does not happen globally for all clients, only for some, inconsistently.

Dec 29 2016, 3:39 AM · Arma 3
Jonpas updated the task description for T121570: Models without "insignia" selection get insignia randomly applied on some other selection.
Dec 29 2016, 3:38 AM · Arma 3

Dec 1 2016

Jonpas created T121686: Type 115 6.5 mm - Unknown animation source.
Dec 1 2016, 3:12 AM · Arma 3

Nov 30 2016

Jonpas created T121670: LOD Blending Issues.
Nov 30 2016, 10:48 PM · Arma 3

Nov 25 2016

Jonpas edited Additional Information on T121570: Models without "insignia" selection get insignia randomly applied on some other selection.
Nov 25 2016, 6:40 PM · Arma 3
Jonpas created T121570: Models without "insignia" selection get insignia randomly applied on some other selection.
Nov 25 2016, 6:24 PM · Arma 3

Oct 15 2016

Jonpas added a comment to T116863: Semi-transparent Textures on Objects with AO Turned On.

Also happens with TV objects as reported in https://feedback.bistudio.com/T84431.

Oct 15 2016, 3:55 AM · Arma 3

Jun 1 2016

Jonpas created T117070: Uniform Ground Items are visible through walls.
Jun 1 2016, 6:15 PM · Arma 3

May 30 2016

Jonpas added a comment to T80360: setObjectTexture on Bench of Mi-290 Taru (Bench) broken.

Any update on this?

May 30 2016, 11:22 PM · Arma 3

May 10 2016

Jonpas edited Steps To Reproduce on T85055: addWeaponCargo ignores available space.
May 10 2016, 12:24 PM · Arma 3
Jonpas edited Steps To Reproduce on T82466: squad.xml only allows 1 squad after 1.44 update.
May 10 2016, 11:04 AM · Arma 3
Jonpas added a comment to T82434: Minefield Module (Editor) horrible performance.

Will provide a test mission and all configuration as well as RPT in the coming days.

May 10 2016, 11:03 AM · Arma 3
Jonpas edited Steps To Reproduce on T82434: Minefield Module (Editor) horrible performance.
May 10 2016, 11:03 AM · Arma 3
Jonpas added a comment to T80925: development branch of arma 3 tools is broken.

Using exactly same keys in the folder just created with today's update? In changelog nothing says about any changes with anything related to DSSignFile or DSCreateKey or whatever they are called exactly.

May 10 2016, 10:15 AM · Arma 3
Jonpas added a comment to T80925: development branch of arma 3 tools is broken.

I just created a key with dev-branch Arma 3 Tools and it fixed the issue by naming it differently than the old bikey was, which was created with previous stable Arma 3 Tools.

May 10 2016, 10:15 AM · Arma 3
Jonpas added a comment to T80491: Some .bikey file combinations prevent dedicated server from loading.

More time showed another interesting thing. With a bunch of mods and keys all worked, removing "randomslap.bikey" broke it again. Yes, *removing* it, this is not making any sense anymore...

Removing ANY other key next to that one made it work again.

May 10 2016, 9:55 AM · Arma 3
Jonpas added a comment to T80491: Some .bikey file combinations prevent dedicated server from loading.

@LondonLand

It's not the same, but it's related. Since my old bikey "jns_skycranes" bugged out with just one other key (that I could find), but the key was created by previous Arma 3 Tools (stable), the new one with dev-branch and new one "jnsSkycranes" works.

May 10 2016, 9:55 AM · Arma 3
Jonpas added a comment to T80491: Some .bikey file combinations prevent dedicated server from loading.

From what I can see it's random or at least there is are visible reproduction steps, here is what I was doing past 2 days trying to figure things out.

First, key "CCIP_v0.3a" was conflicting with key "jns_skycranes", removing either of them fixed the issue. Renaming second to "jnsSkycranes" for example fixed the issue, but renaming first to dash or underscore instead of a dot did NOT fix it while renaming it to exclude the dot (03 together) fixed it.

(Arma 3 Tools also doesn't support a dot in the key's name, I've already reported that to the mod's author.)

Second, after I resolved above, I made another random key "missing_units_usec" which conflicted with "jns_skycranes" as well, removing either fixed it yet again. Then renaming first one to "missingUnits_usec" or "missing_units-units" fixed it as well, while renaming it to "missing_units" or "missing_units-usec" or "missing-units_usec" or "missing-units-usec" did NOT fix it.
Renaming second to "jnsSkycranes" or even "jns_sycranes" (without 'k') fixed the issue as well.

'renaming' in all above context means creating a new key, as renaming it plainly doesn't change anything at all. That leads me to a conclusion that the key's name somehow gets corrupted in the actual encryption of the key or whatever it does, so it's not referencing itself correctly or something along the lines.

May 10 2016, 9:55 AM · Arma 3
Jonpas added a comment to T80399: Camo3 of the Taru bench pod doesn't work.

Duplicate of #0022002

May 10 2016, 9:52 AM · Arma 3
Jonpas added a comment to T80360: setObjectTexture on Bench of Mi-290 Taru (Bench) broken.

Same is true for any custom texture, on Bench variant of the Taru it's impossible to change object texture (using config or setObjectTexture).

May 10 2016, 9:50 AM · Arma 3
Jonpas edited Steps To Reproduce on T80360: setObjectTexture on Bench of Mi-290 Taru (Bench) broken.
May 10 2016, 9:50 AM · Arma 3
Jonpas added a comment to T79998: "Helicopter - Weapon Systems #2" training mission gets stuck in infinite loop.

Did more testing, AGM breaks it, tested with AGM 0.93 and 0.94.1.
GitHub issue: https://github.com/KoffeinFlummi/AGM/issues/1533

Workaround: Remove AGM_Aircraft.pbo

Can the poster check if this was the problem on his end as well?

May 10 2016, 9:39 AM · Arma 3
Jonpas added a comment to T79998: "Helicopter - Weapon Systems #2" training mission gets stuck in infinite loop.

It works fine without mods.

May 10 2016, 9:39 AM · Arma 3
Jonpas added a comment to T79774: Loadmaster of the Mi-290 Taru not functional.

Well the main reason they are not implementing is because of AI, at least that's how I see it. And also because they want something more than what can be achieved with scripting only (attachTo).

But I believe simple design, land on top of it and attachTo to it, perfect for Coop without AI. Or if you want to be more complicated you can replace the vehicle with the one with correct pod, that would be suitable for AI as well, but involves many other things to worry about.
You could also make it so, start sling loading and then without detaching pull slings up and when the pod gets close enough use attachTo then, again perfect for Coop without AI.

May 10 2016, 9:32 AM · Arma 3
Jonpas added a comment to T79774: Loadmaster of the Mi-290 Taru not functional.

Nope... http://forums.bistudio.com/showthread.php?152866-General-Discussion-%28dev-branch%29&p=2806089&viewfull=1#post2806089

May 10 2016, 9:32 AM · Arma 3
Jonpas added a comment to T79440: Tools not closing properly (Steam "app already running").

This seems to have been fixed, no more issues since last comment.

May 10 2016, 9:21 AM · Arma 3
Jonpas added a comment to T79440: Tools not closing properly (Steam "app already running").

Happened again, resolved by ending process of Tortoise SVN client, there were 2 of them, once I closed them both Arma 3 Tools responded to Steam that they are closed.

May 10 2016, 9:21 AM · Arma 3
Jonpas added a comment to T79440: Tools not closing properly (Steam "app already running").

It started happening again recently so I went mad and went from process to process of those that I didn't know what they were for (or wasn't totally sure), something made it close but I was too fast to see what. When it starts happening again I'll make sure to go slowly and find out.

May 10 2016, 9:21 AM · Arma 3
Jonpas added a comment to T79440: Tools not closing properly (Steam "app already running").

I guess, I just made direct shortcuts to all the Tools (except Addon Builder, that wants to be run through Steam for whatever reason).

May 10 2016, 9:21 AM · Arma 3
Jonpas added a comment to T79440: Tools not closing properly (Steam "app already running").

Possibly, right now I am just not starting Object Builder through Arma 3 Tools dialog anymore.

Edit: I am running Steam as admin.

May 10 2016, 9:21 AM · Arma 3
Jonpas added a comment to T79440: Tools not closing properly (Steam "app already running").

Now it's happening by running anything, Addon Builder, Terrain Builder, Object Builder, Arma 3 Tools. Nothing makes Steam think it's closed.

Also, running Addon Builder directly from it's directory throws a message that Steam is not running, but there is a fresh launch of it open.

May 10 2016, 9:21 AM · Arma 3
Jonpas added a comment to T79440: Tools not closing properly (Steam "app already running").

Possibly, but your issue is when you try running both, might be because of same appid? While my issue is happening with only the Tools.

May 10 2016, 9:21 AM · Arma 3
Jonpas edited Steps To Reproduce on T79440: Tools not closing properly (Steam "app already running").
May 10 2016, 9:21 AM · Arma 3
Jonpas added a comment to T79355: MineDetector equipable in Launcher slot.

Another issue is that when you pick up Mine Detector (or any item inheriting from that, in mods for example) via Pick up action (in mouse wheel), the item will simply disappear and leave an empty GroundWeaponHolder"

Via Inventory Dialog it works fine though (both by pressing hotkey or action menu->Inventory), bug here is "Pick up action".

May 10 2016, 9:19 AM · Arma 3
Jonpas added a comment to T79285: RPT spam on server (Server: Object 2:431 not found (message Type_108)).

This majorly happens when using setGroupOwner command.

May 10 2016, 9:15 AM · Arma 3
Jonpas added a comment to T79119: Memory points rfemur, lfemur, and other leg memory points returned incorrectly with SQF command selectionPosition..

Looks like fixed in dev-branch EXE rev. 130903 (26-05-2015): http://forums.bistudio.com/showthread.php?149636-Development-Branch-Changelog&p=2941973&viewfull=1#post2941973

May 10 2016, 9:10 AM · Arma 3
Jonpas added a comment to T77829: Compass Issue.

This happens to me as well, since Alpha but I haven't bothered finding a fix since even the enlarged is not big enough anyways.

As of "need more info", I found a temporary fix (next restart it falls back again), if you open your *name*.Arma3Profile in Documents\Arma 3 - Other Profiles and delete the following lines:

class MainMap
{
class Compass
{

		inBack=0;
		position[]={0.043552287,-0.029674841,0.2};
		positionBack[]={0.044657435,-0.031056296,0.2};

};
};

Next start it will function properly as long as you don't move it, then it won't change size on double-click yet again. And sometimes after second restart it will get totally stuck at small compass even if you closed the game with enlarged compass.

May 10 2016, 8:36 AM · Arma 3
Jonpas added a comment to T74460: Need a "getObjectTexture" and "getObjectMaterial" scripting command.

Now on dev-branch: http://forums.bistudio.com/showthread.php?149636-Development-Branch-Changelog&p=2836093&viewfull=1#post2836093

I was missing this command just yesterday, good to see it!

May 10 2016, 7:12 AM · Arma 3