Page MenuHomeFeedback Tracker

Von_Emmy
User

Projects

User does not belong to any projects.

User Details

User Since
Mar 6 2013, 1:50 AM (424 w, 18 h)

Recent Activity

May 10 2016

Von_Emmy added a comment to T78701: ARMA 3 Launcher isn't displayed.

Well... same here
Thank you sc_neo for reporting this

I can confirm.
Now i wanna know why and how to fix this issue.
If you like to help, go to -> http://forums.bistudio.com/showthread.php?151617-SweetFX-in-Arma-3&p=2777466&viewfull=1#post2777466

May 10 2016, 8:58 AM · Arma 3
Von_Emmy added a comment to T78701: ARMA 3 Launcher isn't displayed.

OK

first, it did not work the way you discribed to do it.
I guessed it's caused by not safing changed settings, as i found out by changing language from german to english.

The way i did made it work, is;

  1. disabled Hardware acceleration through your application (Launcher Test App)
  2. launched the launcher through Steam normaly
  3. changed language to english and restarted the Launcher
  4. highlited/activated the option "Disable Hardware acceleration" and then closed the Launcher.
  5. enabled Hardware acceleration through "Launcher Test App" and then later also restored settings by it's "restore default settings" button.
  6. tested Launcher by launching it normaly through Steam.

Well... as it seamed to me, there might be an issue with safing settings and i thought it might be because of operation in an different language.

Therefore i tried to to change language back to german.
But, instead of just changing it's language setting, it did restore it's default settings.
I thought; "There might be the cause, for me been unable to test the launchers operation the way as you just described."

But Now, after i enabled the Launchers option "disable Hardware acceleration", it also operates in german and it is possible to also launch the game through it.

So, i'm clueless.

cheers

May 10 2016, 8:58 AM · Arma 3
Von_Emmy added a comment to T78701: ARMA 3 Launcher isn't displayed.

Hi

Yep,
opening the launcher in recovery mode, made and makes the window appear even if global hardware acceleration is enabled (as usual).

Edit.

I can confirm, that during recovery mode, the launcher is unable to save settings.

May 10 2016, 8:58 AM · Arma 3
Von_Emmy added a comment to T78701: ARMA 3 Launcher isn't displayed.

Hi Wizard

I did use your "Launcher Test Programm".
With WPF hardware acceleration disabled, the Launcher Window was visible.

Test Results

  • whether with or without WPF hardware acceleration all Stages seemed to me to be working fine.

-By using reference Rasterizer, whether with or without WPF hw acceleration, all of the test windows were ether visible as a white window without content (Stage 1 and 2) or completly invisible (Stage 3 to 8).
Also only Stage 1 could be closed by an close button on its windows Frame. Stage 2 to 8 i did close via Taskbar Icon.

----

I disabled "Data Execution Prevention" globaly by using mentioned command (bcdedit.exe /set {current} nx AlwaysOff) via console succesfully, but without any difference.

cheers

May 10 2016, 8:58 AM · Arma 3
Von_Emmy added a comment to T78701: ARMA 3 Launcher isn't displayed.

Ad a) I'm unable to download any Files but my own!? (the others ain't clickable/ain't available to download)

Following this guide -> http://www.wikihow.com/Turn-off-Hardware-Acceleration
... i'm unable to proceed with step 6, because there's only a greyed out box (not clickable).

  • using newest GeForce driver (340.52) on my "ASUS ROG POSEIDON-GTX780-P-3GD5"
  • i have no idea what HW accelleration does and why i'm unable to change this settings.

Ad b) I've run bcdedit.exe but nothing happend, nothing appeard, also no listing of that process wether by Taskmanager nor by Process Explorer.
Also tried to run as admin. - nothing happend

---

which version of Bitdefender did you test?

May 10 2016, 8:58 AM · Arma 3
Von_Emmy added a comment to T78701: ARMA 3 Launcher isn't displayed.

Hi

I updated to todays devBuild (126964 (game)/ 126966 (launcher)) and successfully executed the Launcher in "Windows Safe Mode with Network Support".
But was unsuccesfull in launching ArmA 3 through it.

  • its arma3.exe did appear in taskmanager under processes but utilized low CPU and RAM
  • also, there wasn't a Window nor a Taskbar icon
  • Uploaded Files concerning "Windows Safe Mode" results
    • ...arma3launcher.rpt
    • ...System Idle Processes.TXT

If i try to deactivate "DEP" for the Launcher, i get the following error message:
"This program must be executed with activated Data Execution Prevention. You can not turn off the Data Execution Prevention for this program."

  • Because of the succesful launch in "Windows Safe Mode" i'm about to deactivate Process by Process while in "normal Mode".
    • i already found out, that i'm unable to kill Processes of my AntiVirus/Firewall (Bitdefender). Which, to me, is the most obvious possible cause.
      • i'm further investigating on how to do this.

cheers

May 10 2016, 8:58 AM · Arma 3
Von_Emmy added a comment to T78701: ARMA 3 Launcher isn't displayed.

a) i just tried to disable HW acceleration but the mentioned registry key (HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Avalon.Graphics\DisableHWAcceleration) isn't in my registry.
(there's no "Avalon.Graphics\DisableHWAcceleration" under "HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\".
Also the Search function couldn't find "DisableHWAcceleration" inside my registry.
???

b) I executed the command and then restarted my Computer but still no change.
I'm not shure if the commands did work, because there was no confirmation.

  • how can i confirm that the commands actually did something?

going to continue with killing Process by Process

May 10 2016, 8:58 AM · Arma 3
Von_Emmy added a comment to T78701: ARMA 3 Launcher isn't displayed.

Hi

-I'm on an 2 to 4 Year old OS and i had an Dual Monitor Setup.
Half a year ago, i changed back to an Singel monitor Setup and uninstalled "Display Fusion".
Therefor i can imagine the issue could be caused by some remnants.
Besides that and the us of "aquasuite 2013 - 5.2" (with desktop overlay), which i already testet for its possible influence by killing its task before starting the launcher, theres nothing unusual i can think of.

  • Uploaded Files
    • DxDiag
    • overview of all active Processes (as of "Sysinternals Process Explorer 15.3")
    • Eventviewers entries and its attached files (C:\Users\Von_Emmy\AppData\Local\Microsoft\Windows\WER\ReportArchive\AppCrash_arma3launcher.ex_b8615b6fe31a0f4a034583e1265807fbf27be_08782b93) concerning the; "forced crash by trying to "move" the "ArmA 3 Launcher".
  • did not test to disable HW acceleration as of yet
  • going to boot and test in "Windows Safe Mode" next

cheers

---

Edit:
Ps.
I did not upload the Launcher's logs again, because theres no entries concerning the "forced crash".

May 10 2016, 8:58 AM · Arma 3
Von_Emmy added a comment to T78701: ARMA 3 Launcher isn't displayed.

As of todays DevBuild and the use of the formentioned "recovery mode";
no change concerning this issue.

  • Window is still invisible
  • Taskbar Icon shows up
  • Custom cursor is visible
  • Window moved somewhat more to the top left corner of my Screen.

Uploaded Logs

May 10 2016, 8:58 AM · Arma 3
Von_Emmy added a comment to T78701: ARMA 3 Launcher isn't displayed.
  • I've UAC enabled (on standard settings)
  • I'm admin
  • Launching Steam or Arma or launcher or all of them as admin doesn't make any difference
  • I'm not participating in Steam Beta
May 10 2016, 8:58 AM · Arma 3
Von_Emmy added a comment to T78701: ARMA 3 Launcher isn't displayed.

uploaded Logs to attached files under the name; "Von_Emmy.rar"

May 10 2016, 8:58 AM · Arma 3
Von_Emmy added a comment to T78701: ARMA 3 Launcher isn't displayed.

Didn't work...
Now it allways crashes before i'm even able to "move" it again.

Win7x64
Dev branch
with all the aplications installed, mentioned by ICEMAN in this link -> http://forums.bistudio.com/showthread.php?180355-Official-launcher-isn-t-working/page5&highlight=Launcher

Also tried to launch as admin.

But i'm able to launch ArmA3 directly by its .exe or via Steam or by using PlayWithSix and am able to play without crashes.

May 10 2016, 8:58 AM · Arma 3
Von_Emmy added a comment to T65512: Consistency in movement etc across all different stances (Updated June 18th).

+1
Hello everybody
I totally agree with this and would like to ad the following commentary with my own suggestions:

About 1) - agreed
It has allready been implemented in current Development Branch (0.55.103960)

About 2) - agreed
May i suggest to even replace the lowest stance with a slower, more sneaky, low prone/crawl stance or something the like.

About 3) - agreed for all standing and crouching stances.
would be awesome :)

About 4) - agreed
I suggest to even replace the "high prone" with a Push-Up stance, that lets you get a quick overview without having to go in low crouch, of which transition should take longer as an simple Push-Up.
When lying in gras or crawling behind any low cover, this could be very usefull to get better situational awareness, whilest basicly staying behind cover or concealment and not having to expose ourself as much.

But make it so, that if we try to move during Push-Up stance, the character should change back in to normal prone and also stay in it afterwards, to actually being able to move.
Just to maintain fluidity and simpleness.

Additionally, the same performance as to go in Push-Up stance (default: CTRL+W) could also be used, to push the characters upper chest little higher during prone lean left or right.
With same behavior.

Much Love and Light
Von_Emmy

May 10 2016, 2:02 AM · Arma 3
Von_Emmy added a comment to T65096: Weapon should automatically lower when it hit a wall or something..

"When in optics mode it should NOT auto-lower"
+1 - That is the solution.

Auto lower would be great for CQB. Therefor i upvoted this also :)

May 10 2016, 1:47 AM · Arma 3
Von_Emmy added a comment to T63915: Throwing chemlights gives the vocal "popping smoke".

Today i was playing around with chemlights during a SP mission (Co04_SP Seal Beach Assault (Night)- Search&Destroy (1.0).Stratis).

As i was getting under fire while i was throwing around those chemlights, my character began to say "Throwing smoke".
I didn't know why that did happen but after reading this, i "also" suspect that it began in conjunction with the enemy contact.

May 10 2016, 1:04 AM · Arma 3
Von_Emmy added a comment to T62668: Dual Monitor Mouse Not Properly Captured.

+1
Same here

And

Sometimes i got to my Desktop without even clicking at all.

May 10 2016, 12:10 AM · Arma 3

May 9 2016

Von_Emmy added a comment to T61486: When it gets dark and no night vision turned on, screen is black.

The night time lighting realy needs to be improved.
Night scenes are way too dark and streetlamps, flashlights and so on, ain't as bright as they should be. I can't see shit without NVG.

For now, i deal with it by adjusting the gamma value every time it gets night or day. This can't be the solution and i'm sick of it.

Suggestion:
I Suggest to brighten up the ambient lighting in night times (if that is even possible) and then go over to adjust other light sources, like flashlights and so on.

And also...
Implement the possibility to adjust the contrast value in game.

Btw.
In real live, cloudy nights are a lot brighter than non cloudy nights (exception: fool moon and so on).
In Arma it's the other way around!
With exception of nights with visible moon, clear sky nights are the darkest.
Clouds reflect not only the lights coming from the ground, but scatter these and all the other incoming lights, just as painted light bulbs or lamp shades do.

Because it brakes my imersion, i would love to see a change in this.

Thx in advance.
Much Love and Light
Von_Emmy

May 9 2016, 11:08 PM · Arma 3
Von_Emmy added a comment to T61349: weapon's recoil.

Why not even make it an option in the difficulty settings?
Which would allow you to choose, between the already existing and the suggested way, of how recoil simulation shall be.
An "Simulating Recoil" option, so to say.

I guess, everyone would like to be able to choose :)
But this way, the Devs would have to consider wether or not to allow this option client sided. Or...
make this an other option for server hosts too.

If that's even possible, then i'm pretty sure, everyone would love to see this options implemented.

May 9 2016, 10:59 PM · Arma 3
Von_Emmy added a comment to T60959: Chemlights too weak.

Hello everybody

Today i playd a night mission in SP (Co04_SP Seal Beach Assault (Night)- Search&Destroy (1.0).Stratis)
After a while, it was around 3am in game, i began to play around with chemlights...

I found out that, the blue and yellow chemlights could be seen from much farther away, as the green and red ones.
The red ones were the weakest not only in terms of "visibility at the greatest possible distance" but also in terms of brightness.

FYI...
During dusk or dawn, all light sources are very weak, which in turn makes the scene very dark and unpleasant, if not even unplayable... It's also an reported issue but as some of us regret, with improper title name.
I suggest to try to reproduce the issue for yourself and if you agree with, then to also vote this up. -> http://feedback.arma3.com/view.php?id=3119

thx
much love and light
Von_Emmy

May 9 2016, 10:36 PM · Arma 3
Von_Emmy added a comment to T58803: PIP screens flicker, most likely caused by SLI / Crossfire..

+1
Same with a GTX295
So far i only tested it with the 306.97 and 314.14 Drivers

May 9 2016, 4:01 PM · Arma 3