Page MenuHomeFeedback Tracker

Ingame Menue showed up Ingame as a Overlay
Need More Info, NormalPublic

Description

Hi Ladies/Gents ;-)

First time it appeared on the Experemental 1.04 after a Server Restart i did rejoin and had this annoying issue with the UI
If i delete the Config Folder of DayZ under Documents its working might for a while but will reappear after a while.

Details

Severity
Major
Resolution
Open
Reproducibility
Always
Operating System
Windows 10 x64
Operating System Version
1809
Category
Ingame UI
Steps To Reproduce

Delete DayZ Config Folder
Start Game
Joining Server
Doing Keyboard Settings and Settings for Graphics (usual Stuff)
Playing the Game
Disconnecting
Rejoining and Tada

Related Objects

Event Timeline

There are a very large number of changes, so older changes are hidden. Show Older Changes

@Geez I can confirm this and have already been looking for a report on it. Didn't find one and since it happens rarely I didn't create a ticket. However I would like this being looked into, it also happened to me AFTER a clean install and AFTER "verifying integrity of game files..." via steam. NOTE: This is not the actual menu, which can still be opened and will then overlay on top of this static graphic of the menu shown in @michael.schmalzl screenshot.

One more thing, I've had this happen in former versions as well.

And it seems it's getting introduced from 1PP Server....
I never get this on 3PP Servers.

@Geez I can confirm this and have already been looking for a report on it. Didn't find one and since it happens rarely I didn't create a ticket. However I would like this being looked into, it also happened to me AFTER a clean install and AFTER "verifying integrity of game files..." via steam. NOTE: This is not the actual menu, which can still be opened and will then overlay on top of this static graphic of the menu shown in @michael.schmalzl screenshot.

One more thing, I've had this happen in former versions as well.

I wrote the other report, it wasnt happening rarely for me. Happened a few times in an hour. The server crashes didn’t help.

Geez changed the task status from New to Assigned.Mon, Jun 24, 11:29 AM

The last Patch made it even worse...
I have a 27" Monitor wich running windows on 25xx x 1440p but i always play Games on 1920 x 1080 and im not using HW AA.
Verify wont work and deleting the DayZ Document-Folder ain't working.

Is there a Workaround which is working ?
Not even a PC Reboot working :(

Somehow I had gotten rid of the issue but now after the patch it's back. Nasty one, this is.

@Geez FYI
I Could finally Solve it in not changing the Resolution down to 1920 x 1080 and playing with 2K now and even with HW-AA turned on.
So it seems to do with downscaling Resolution.
On Stable i play always 1920 x 1080 with same settings without problems.

Can i Provide more information for you Guys to troubleshoot this ?

Kind regards

Michael

Still got this as of the latest 1.04.151974. Verified files, restart and everything.

I think the bug related to queue gui. When connecte to official server without queue gui, it is without this problem. When connecting and ther is a queue gui, then problem appear. Please investigate&fix.

Deeply tested problem and its definitely related to queue gui. When connect to server without queue - no problem. When connect to server and wait in the queue, problem appeared.

Please fix it as quickly as possible!!!

@Hunterz Yes I can confirm these observations, NEEDS HOTFIX ASAP!!!

Geez changed the task status from Assigned to Need More Info.Thu, Jun 27, 5:34 PM

Hello everyone.
The issue has been fixed for the current experimental version.
Can you please let us know in case the issue still persists on there?
Regards,
Geez

@Geez Yeah, we're gonna need one FULL server for that. Might I suggest, you temporarily turn off all experimental servers but one or two, or alternatively make them all only 5/10 slots?

Need some experimental server with queue, all are low pop/empty and queue gui is skipped. Cannot test it :(

EnterThePug added a comment.EditedThu, Jun 27, 6:47 PM

1 test sever with regular restarts, low number of slots , would be the best way to test it. Bit silly tying to test such a huge bug on experimental after the main patch has gone stable. You’re lucky to find 10 people on a server at a time

I too had this problem last night. Deleted configs, checked file verification. It was on a queued server. Previously I got this every time I did a verify but after a successful connect it would rectify after joining again. Tried multiple times last night and had the overlay issue on each one.

@Geez I appreciate the fast approach in fixing this big issue, but PLEASE, could you not foresee, that we wouldn't manage to get a server full now, expecially since we can't even see exact player amount, so we can't even pick the fullest one?

I had the same problem but i have lowered my in game video settings to medium and i can play but as soon as i change to high or extreme i get either a black screen but can hear movement and see my health etc or it freezes on the last known frame and wont resume until i change back to medium video settings in game.

Workaround of this bug:

Run DayZ launcher, options and set server ip and port manually...

Enjoy!

Geez added a subscriber: Asdi.
Phys added a subscriber: Phys.Mon, Jul 1, 10:36 PM
Seitan added a subscriber: Seitan.EditedWed, Jul 3, 9:43 PM

Launcher version: 0.63.151030

Game version: 1.04.152050

Branch: main / beta branch not specified


Menu problem still there. Now even worse. I can only see my start screen even at the server.

edit.
Operating System: Windows 10 Pro, 64-bit
GPU processor: GeForce GTX 1060 6GB
Driver version: 430.86
Driver Type: Standard