Page MenuHomeFeedback Tracker

Server crashing on 1.4 Update
Assigned, UrgentPublic

Description

Have 5 servers (Altis Live, Koth, and Co-Op) that are all crashing as soon as someone starts downloading the mission file. {F25691}

Details

Legacy ID
4290870019
Severity
Major
Resolution
Fixed
Reproducibility
Always
Category
Server
Steps To Reproduce

Start up a server with a mission download
Join the server
Crash

Additional Information

Event Timeline

Paronity edited Steps To Reproduce. (Show Details)Mar 3 2015, 6:09 PM
Paronity edited Additional Information. (Show Details)
Paronity set Category to Server.
Paronity set Reproducibility to Always.
Paronity set Severity to Major.
Paronity set Resolution to Fixed.
Paronity set Legacy ID to 4290870019.May 8 2016, 11:34 AM

Can confirm, also crashing for me on Debian. Players join and get to role select, hit continue, and then session lost and server restarts.

pojus added a subscriber: pojus.May 8 2016, 11:34 AM
pojus added a comment.Mar 3 2015, 6:25 PM

Same issue for me keep crashing with message:

bad animation file format in file acts_starterpistol_in.rtm

Can confirm, also crashing for me on Altis Life.

Confirmed. Same issue. Deleting and verifying doesn't work. Launching with -mod=curator;kart;heli;etc.... does not help either.

bad animation file format in file:
a3/anims_f_kart/data/anim/sdr/cts/starterpistol/acts_starterpistol_in.rtm

See, I'm not getting any errors about any animation files. I'm getting a TON of these errors in my CLIENT rpt though

11:42:33 control[CA_ServerDetailExpansion]: Unexpected control type [0]

Server RPT is as clean as a whistle.

My server RPT log is clean as well. Don't have a chance to get a client RPT though. Crashes before the server even reads the mission. Maybe because my servers either use Karts or have the arsenal in them, resulting in the use of the karts DLC. Your mission list may not use them.

dachs added a subscriber: dachs.May 8 2016, 11:35 AM
dachs added a comment.Mar 3 2015, 7:09 PM

Confirm server crash with following error popup:
Bad animation file format in file 'a3\anims_f_kart\data\anim\sdr\cts\starterpistol\acts_starterpistol_in.rtm'.

Crash happens as client is loading mission.

This is running no mods, and loading a stock mission (Escape from Altis)

SINE added a subscriber: SINE.May 8 2016, 11:35 AM
SINE added a comment.Mar 3 2015, 7:15 PM

T H E . F I X


To fix the problem, download the server with STEAM, not STEAMCMD!

(wanna thank me? vote for my tickets :D)
http://feedback.arma3.com/view.php?id=22608
http://feedback.arma3.com/view.php?id=22421

"Crash happens as client is loading mission.

This is running no mods, and loading a stock mission (Escape from Altis)"

Same here.

The bad animations have always been in our rpt files. I don't think this is causing the crash.

The crash seems to be not being reported in the rpt files or console

Freme added a subscriber: Freme.May 8 2016, 11:35 AM
Freme added a comment.Mar 3 2015, 7:22 PM

Confirm. Same problem with Server.

Can someone confirm the temp. solution from SINE?

SINE, that is not possible with a lot of people. They should download the same version anyways

Confirm.
Bad animation file format in file 'a3\anims_f_kart\data\anim\sdr\cts\starterpistol\acts_starterpistol_in.rtm'.

SINE, this is not a solution

BigEll added a comment.Mar 3 2015, 7:14 PM

Confirm server crash with following error popup:
Bad animation file format in file 'a3\anims_f_kart\data\anim\sdr\cts\starterpistol\acts_starterpistol_in.rtm'.

Crash happens while Server is "reading mission".

SINE added a comment.Mar 3 2015, 7:24 PM

@evilz37 it is absolutely a temporary solution for ppl using dedicated servers.

still not a viable solution as I already said a lot of servers can not be updated that way

just copy this files from local to server

kart/Addons/anims_f_kart.pbo
heli/Addons/cargoposes_f_heli.ebo

solved for me

@SINE
it's not an option for linux OS

Just like the last update - does BI even have a Quality management system ?

The solution posted by uncle_fedor was also the solution for me as well. Apparently, they broke the updater?

You can get them from here, if you need them (i know its unlikely to trust files from here, but they are if you want to).

https://paronity.com/i/anims_f_kart.pbo
https://paronity.com/i/cargoposes_f_heli.ebo

uncle_fedor's solution works for now. People can join our server again. Would be nice for BI to fix it though

Got my server working with uncle_fedor's fix. Thanks man.

BigEll added a comment.Mar 3 2015, 7:41 PM

Oh my gosh. THANKS uncle_fedor, you're the best!
You should get the money instead of BIStudio ;)

Your fix works for now, you're great thanks man!

Perfect uncle_fedor, it works

Confirmed. The solution posted by uncle_fedor worked for me as well. Updating my servers with Steam versus SteamCMD is not an option for me, so this was a good temporary fix.

BI, we shouldn't have to resort to this. Please fix steamcmd

pettka added a subscriber: pettka.May 8 2016, 11:35 AM
pettka added a comment.Mar 3 2015, 8:00 PM

Thanks a lot for letting us know, we have deployed a hotfix that should address the issue. Sorry for the inconveniences.

Ran through SteamCMD again, downloaded additional files (which I assume to be the hotfix. Now I am getting an error regarding bad animation file format in file 'a3\cargoposes_f_heli\anim\passenger_bench_1aim.rtm'

Edit: Uploading the local carogposes_f_heli file fixed this.

http://feedback.arma3.com/view.php?id=22907#c88528 this is the current fix.

NOT resolved at all. It's just led us to the next issue. Phantomll is correct.

pojus added a comment.Mar 4 2015, 1:31 AM

The only fix is: http://feedback.arma3.com/view.php?id=22907#c88528

Updating with steamcmd (also validating it) not working at all.

Crow_X added a subscriber: Crow_X.May 8 2016, 11:35 AM
Crow_X added a comment.Mar 4 2015, 3:36 AM

Issue seems to go away once the Huron is removed from the mission. Heli DLC seems to be the issue for my servers.

Huron removed, nothing solved, just got a different "bad animation" code.

Resolved now?

Iceman added a comment.Mar 5 2015, 5:27 PM

Hello,
could you please try to verify your game data via Steam?

It appears the install I get from steamCMD for servers goes to a file directory separate from game data I get through steam, which is client side. How do I do verify this information through steam?

Update was made this morning on our server ... we have errors on P3D files again.
Even with vanilla coop missions ...

Have been using the fix supplied earlier, recently updated once again with steam CMD, this seems fixed.

Hello,
does the issue still persist for you? We have checked the data sent to Valve servers and no such errors should be occurring. Please let me know, thank you very much.

Maybe on dedicated server side but not on client side. 0009204

Causing lost connection in game on every server

14:05:38 control[CA_ServerDetailExpansion]: Unexpected control type [0]
14:05:38 control[CA_ServerDetailExpansion]: Unexpected control type [0]
14:05:38 control[CA_ServerDetailExpansion]: Unexpected control type [0]
14:05:38 control[CA_ServerDetailExpansion]: Unexpected control type [0]
14:05:38 control[CA_ServerDetailExpansion]: Unexpected control type [0]
14:05:38 control[CA_ServerDetailExpansion]: Unexpected control type [0]

Confirmed, my RPT log is getting spamed with these, 19 errors a second!

dedmen added a subscriber: dedmen.Oct 6 2017, 11:31 AM

Is this issue still valid? It is 2 years old. I don't see why this is still major priority.