Page MenuHomeFeedback Tracker

no mods and addons showup in launcher
Closed, ResolvedPublic

Description

I have subscribed and downloaded some mods and addons from steam workshop but launcher is empty, I searched web not found any solution seems other players had no this issue. {F24493} {F24494} {F24495} {F24496} {F24497} {F24498} {F24499} {F24500}

Details

Legacy ID
3802855040
Severity
None
Resolution
Open
Reproducibility
Always
Category
Launcher

Event Timeline

amooei edited Steps To Reproduce. (Show Details)Aug 2 2014, 9:25 PM
amooei edited Additional Information. (Show Details)
amooei set Category to Launcher.
amooei set Reproducibility to Always.
amooei set Severity to None.
amooei set Resolution to Open.
amooei set Legacy ID to 3802855040.May 7 2016, 7:09 PM
amooei added a subscriber: amooei.May 7 2016, 7:09 PM
amooei added a comment.Aug 5 2014, 5:22 PM

I also installed packages mentioned in http://feedback.arma3.com/view.php?id=20066
but I have no crash issue and I can launch game from launcher my problem is that no addon is listed in addons tab of launcher tool.

Gekon added a subscriber: Gekon.May 7 2016, 7:09 PM
Gekon added a comment.Aug 8 2014, 5:47 PM

Hi, could you please tell me which addon have you subscribed oon the Workshop?

amooei added a comment.Aug 9 2014, 8:59 PM

I've subscribed "green draw" campaign addon.

@amooei : All seems to work here as it should. Here are some tips:

  1. Make sure you have installed all three redistributables and .Net package:

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5555
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=30679 both 32 and 64 bit
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=40779

or perhaps check other possibilities in here: http://feedback.arma3.com/view.php?id=19708

  1. Does it says something like Steam offline?

Try restarting the steam client and/or the computer. Might be something wrong with the Steam Client.

  1. If it does not help, please, upload logs from Users\YourUserName\AppData\Local\Arma 3 Launcher\Logs\

I installed them all no change happened, uploaded screenshot shows steam is online butt know addon appears as you see.
Uploaded logs.

Hi, there was a major update recently. Does the issue still persist? Does it work in dev branch?

amooei added a comment.Sep 5 2014, 5:47 PM

Hi I just uninstalled whole game and downloaded it again through steam but problem still exists and no addon showup in launcher menu.

I had the problem where the Subscribed addons wouldn't show in my launcher, I restarted Steam, and it was fixed.

Had same problem it was a UAC prob on windows 8.1

I had to start Launcher as Admin and  re subscribe to the addons and now they show .
amooei added a comment.Sep 6 2014, 7:41 PM

@Drakeziel ,@deanosbeano thanks for tips but won't fixed I just set run as admin for arma3launcher.exe and resubscribed some addons nothing changed yet!

hi, could you please try to switch Arma to the developement branch?

thanks but it takes long time for me to switch between them also I can't play multiplayer in dev, so if any related update to my issue is in dev branch I will wait for next stable update which is included my fix, thanks.

StJimmy added a subscriber: StJimmy.May 7 2016, 7:09 PM

I'm on a dev-branch.

I've the same problem. I tried to instal all those files that you suggested. With http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5555 I've a problem because it says "A newer version of Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable has been detected on the machine." So I can't install that. UAC also isn't a trouble.

I've 64-bit Windows.

I've uploaded a file from the dev branch tests.

seems there is process isolation problem between launcher and steam client. could you please try to launcher both (steam client and launcher) as admin? thx

Didn't help. The new log looks like the same.

Fixed in the current dev build (1.31.127323) at least for me!

Hope will fix for me too so I'm wait for stable release although BI had said update will release end of the week but we are in middle of next week!

St. Jimmy, thank you for reporting. It's looks like there was a problem on the Steam's side.

Hi amooei,

could you please run following application from the command line running as Administrator and upload created text file here? We can look over it and try to find out which application is preventing Launcher from connecting with the Steam.

  Handle.exe > amooei_handles.txt & start amooei_handles.txt

You can download Handle.exe from here: http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896655.aspx [^]

Hi BIS Wizard thanks but I just didn't understand what exactly should I do, can you please explain more? I have downloaded program so what now?

amooei added a comment.Oct 5 2014, 6:08 PM

Anyone know that what was @BIS Wizard means?

Hi amooei,
sorry for my late reply. I've created a simple app that you can run instead of handle.exe:

  http://arma.jiripolasek.com/files/handlediag.exe

It will download and run handle.exe for you and will attempt to find program that causes the trouble. It will also generate a log on you desktop with name handlediag_... that you can upload here.

amooei added a comment.Oct 6 2014, 5:09 PM

Ok I'll do that.

I just uploaded it as name:
handlediag.txt

Still have same issue no addons in launcher.

amooei added a comment.Nov 6 2014, 7:01 PM

issue not fixed yet in v1.34.
I did all you said and provided file you wanted.

Hi, thank you for update.

We've reviewed all the data you send us, but we can determine why you can't see workshop addons. There must be something wrong with your Steam client that we can't detect. If you could send us your Steam username we will press the issue with Valve tech support. They will probably need to see files from "C:\Program Files (x86)\Steam\logs" folder, so I'd like to ask you to upload them here.

amooei added a comment.Nov 6 2014, 8:15 PM

Thanks for support.

steam username:
ARMATFIR

amooei added a comment.Nov 6 2014, 8:17 PM

steam files uploaded.

Hi,

could you please try to subscribe this: http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=333310405
and see if it's visible in the launcher?

Are you sure you are subscribing to addons? I.e. not scenarios/missions? Those items has addon or mod tag assigned instead of scenario tag. Only those are visible in the launcher.

Thx,

Jiri

amooei added a comment.Nov 9 2014, 7:01 PM

I just subscribed that, such other mods still won't show up, but also when I tried to find subscribed mod file at
C:\Program Files (x86)\Steam\userdata\168551409\ugc\referenced
it wasn't there, so it's seems that mod didn't downloaded after subscribe, maybe issue is of it?

still same, mod is downloaded in "C:\Program Files (x86)\Steam\userdata\168551409\ugc\referenced" but can't see any mod in launcher.

Hi, sry it's still not working for you. We're trying to solve the issue. Unfortunately we're unable to reproduce it on our side. Could you please send us fresh logs using the latest version of the launcher? There will be big update of the launcher in dev branch next week. So hopefully it would fix the problem. Will let you know once it's out so you could retest. Thx for your patience and collaboration

new logs from C:\Users\***\AppData\Local\Arma 3 Launcher\Logs

Hi,
could you, please, upload few more files:

  'C:\Program Files (x86)\Steam\userdata\<your-user-id>\ugc\consumed.vdf'
  'C:\Program Files (x86)\Steam\userdata\<your-user-id>\ugc\107410_subscriptions.vdf'

Thank you.

Thanks for the logs, we're reviewing them now.

after last update still have same problem!

I have this problem as well, started when the launcher got realeased, with some mods not showing up, and the launcher deleting and redownloading them.

Now, after it got updated though, no mods are showing up. I have tried the above.

amooei added a comment.Jan 2 2015, 2:25 PM

Anyway I no longer use launcher and prefer to use playwithsix for updating and using mods and also put campaign files in campaign directory, this launcher and steam workshop are really weird, completely useless.

Hello Zarickan,

could you, please, send us Launcher logs from C:\Users\[username]\AppData\Local\Arma 3 Launcher\Logs so we can investigate?

Also could you send as a few links to "some mods not showing up, and the launcher deleting and redownloading them"?

Thanks.

Mass closing of expired issues.

StJimmy removed a subscriber: StJimmy.May 31 2016, 6:19 PM