0,62 session lost
Need More Info, NormalPublic

Tags
Subscribers
Assigned To
None
Authored By
muff_diver, Sep 5 2017

Description

Last time I played 14 08 was all ok
The next time I ran a few days later appeared an error disconnect the server with
message session lost, this happens on every server stable and experimental

The game works well for a few minutes and suddenly stops responding
I can run across the fields but no interaction is possible, then i got dc with message session lost

During this time nothing changed in the computer, I did not install anything
What i did: reinstall windows, steam and dayz didnt help.
DayZ.rar

DxDiag.txt

Details

Severity
None
Resolution
Open
Reproducibility
Always
Operating System
Windows 10 x64
Category
General
cayo added a subscriber: cayo.Sep 8 2017, 2:14 AM

Same problem, after 1 month break from the game I cant play. Session lost in 0-5 mins from joining. Tried both 32 and 64 bit client, "official" and normal community servers, experimental etc. Reinstall/verify doesnt help.

MarekQX added a subscriber: MarekQX.Sep 8 2017, 8:30 AM

Try to remove folder DayZ.cfg in DayZ folder in Documents. This may help

Geez changed the task status from "New" to "Need More Info".Sep 8 2017, 10:36 AM
Geez added a subscriber: Geez.

Hello muff_diver and thank you for the report.
Do you have all the available windows updates installed? As for some users that have been experiencing this particular issue, updating windows has resolved the issue. If your windows are up to date and you are still experiencing the issue, can you try to reset your router to factory settings if possible and let us know here if that had any effect on the issue?
Regards,
Geez

hello
windows is up to date i also restarted the modem to factory settings and nothing has changed.

Regards,

cayo added a comment.Sep 8 2017, 8:51 PM

Deleting dayz.cfg/dayz folder in documents doesnt help. I will try to update Windows even though I am scared as hell about anniversary update. My router is provided by ISP, idk if I can do factory reset but I tried to turn it ON/OFF a few times to be sure its not the cause. I really want to play DayZ so guys if you need any files/logs just tell me. Damn withdrawal syndrome ;)

cayo added a comment.Sep 8 2017, 11:37 PM

Windows up to date, still session lost :(

Geez added a comment.Sep 11 2017, 2:13 PM

Hello again.
Are your network settings in Windows set as public or private? In case they are set on private, please try to set them to public as it has resolved the issue for some players. https://www.tenforums.com/tutorials/6815-set-network-location-private-public-windows-10-a.html
Regards,
Geez

cayo added a comment.Sep 12 2017, 4:04 AM

Changed to Public, still same problems

Changed to Public, still same problems

same to me

Geez added a comment.Sep 13 2017, 1:25 PM

Thank you.
Have you turned off your computer recently? As some players also had this particular issue when their computers kept running for several days without restart and restarting resolved the issue for them.
Regards,
Geez

cayo added a comment.Sep 13 2017, 1:57 PM

I do complete turn OFF/ON of my PC every time I try to play DayZ now. As we said the problem was not there ~1 month ago. Did you guys made any changes on your side that you might want to rollback? It worked like a charm and now its unplayable. One of the Polish twitch streamers I watch have the same problem.

Geez added a comment.Sep 13 2017, 4:16 PM

Hello cayo.
The last patch we have released was on 9th of august and it contained only minor fixes to ghillie wrap/suit colours. Therefore we believe that this is not a new issue caused by the patch. We have been receiving reports of the behaviour you describe previously and were able to resolve it with the players in some cases and the solutions to the problems were always different (as I have mentioned above, restarting computer, updating windows, restarting router or changing the internet protocol from ipv4 to ipv6). Either way, we will try to help you to resolve the issue as best as we can.
Regards,
Geez

cayo added a comment.Sep 13 2017, 7:58 PM

I cannot log in to steam when I uncheck IPv4 protocol

cayo added a comment.Sep 13 2017, 9:11 PM

I have 2nd Windows installed - fresh Windows 7. Same problem as on Windows 10. So it must be something with router or black magic settings of ethernet.

cayo added a comment.Sep 14 2017, 12:48 AM

I tried to disable all firewalls/filters in router settings, still session lost. Then I restored router to factory settings, again session lost.

Guys go try to take your computer to your friend / work and try it on other internet.. If problem will be still here, then you know problem is on your computer and not on the internet.... And then you can continue finding how to fix your problem but with better iformations where problem should be..

muff_diver added a comment.EditedSep 14 2017, 10:37 AM

I do complete turn OFF/ON of my PC every time I try to play DayZ now. As we said the problem was not there ~1 month ago. Did you guys made any changes on your side that you might want to rollback? It worked like a charm and now its unplayable. One of the Polish twitch streamers I watch have the same problem.

cayo are you polish? what's your internet provider? upc maybe?

edit:

Problem solved for me. I call to my internet provider and they change internet protocol from ipv6 to ipv4 on router.

cayo added a comment.Sep 14 2017, 4:35 PM

Thank you so much! I dont know how you found out this is a problem but for now it works! Yes I am polish and yes my ISP is UPC. I asked on on-line chat to change protocol to IPv4, 5 mins and done. See you in dayz - I play on Oldschool DayZ server, one of the best fpp only private servers :)

Add Comment