Arsenal refuses to load half your loadouts if you have too many of them
New, NormalPublic

Tags
Subscribers
Assigned To
None
Authored By
Drift_91, Apr 20 2017

Description

To start off with, me and my friend play with a massive modpack with mods that add a variety of nationalities. As such I have close to or over 100 loadouts saved. Everything seems to work fine with our modpack, however my friend has experienced this problem in the past even with a lot of mods installed.

I noticed the problem when we tried to play Invade and Annex on a vanilla server. I had already made a loadout in vanilla Arma for situations like this where we take a break from our modpack to play on a public server. I got on the server and then it wouldn't allow me to load it. I figured I'd go into the virtual arsenal and check what I have on the loadout that might be considered OPFOR or something that might be blocked. Once again it wouldn't load. I restarted my game and it wouldn't load still. I then realized there was a random pattern to which loadouts would let me load and which wouldn't, which was the exact same as when my friend had this problem. His fix was he deleted a ton of loadouts. Suddenly he was able to load all the ones he hadn't deleted. I haven't tried it myself because I actually need mine.

Here's a video demonstrating the issue: https://www.youtube.com/watch?v=g8Er8yTkmfE

Details

Severity
Major
Resolution
Open
Reproducibility
Have Not Tried
Operating System
Windows 7 x64
Operating System Version
Windows 7 Ultimate x64 SP1
Category
Virtual Arsenal
Steps To Reproduce

Open the virtual arsenal. Save over 100 loadouts. Restart game. Try to load all of them.

Drift_91 created this task.Apr 20 2017, 9:33 AM

Here's my Arma 3 profile vars file which I believe contains my saved loadouts, in case it's caused by something more complex and you need it to reproduce the issue.

Drift_91.vars.Arma3Profile

Add Comment