Page MenuHomeFeedback Tracker

Extreme volume change when exiting audio menu
Feedback, NormalPublic

Description

Arma version 2.04.147541 (profiling branch via steam)

If you exit the audio menu (via escape key) the in-game sounds become extremely loud.

Details

Severity
Major
Resolution
Open
Reproducibility
Always
Operating System
Windows 10 x64
Operating System Version
10.0.19042.928
Category
Sound
Steps To Reproduce

In editor

  1. Place player unit on ground
  2. Place vehicle with engine on (flying helis are great)
  3. Start
  4. Pause, open audio menu
  5. Close it by pressing the escape key (doesn't work if using cancel button)
  6. Resume game
Additional Information

Video of the steps above https://youtu.be/dKQD-ABnSQU

Event Timeline

dedmen added a subscriber: dedmen.Apr 29 2021, 11:37 AM

holy bonkers my ears :D

dedmen claimed this task.Apr 29 2021, 11:38 AM
dedmen changed the task status from New to Feedback.Apr 29 2021, 11:46 AM

I think I fixed it with https://feedback.bistudio.com/T158124, cannot reproduce after that fix
Please retry in next weeks profiling branch update

I saw an update, now on version 2.04.147581. Still occurring in koth. wasn't able to test in editor yet https://youtu.be/q3W-kPNHR1E. the bug was occurring in koth before the update also.

This is still occurring on profiling branch 2.04.147660

Still cannot reproduce on dev nor latest profiling branch

TheLittleTrain added a comment.EditedJun 14 2021, 10:16 PM

Profiling branch 2.04.147757 https://youtu.be/J0HjlPaaMnU

ewenjo added a subscriber: ewenjo.Jun 24 2021, 1:51 PM

I was also able to reproduce this in the latest profiling branch (2.04.147757) https://youtu.be/zFAUbPdNrcI

Me from 23rd june

Player on ground. CH-47 Huron flying above.

Press Esc, open audio menu. Press Refresh, Click OK, click Continue to get back in game. All fine.
Press Esc, open audio menu. Press Refresh, Click Cancel, click Continue to get back in game. All fine.
Press Esc, open audio menu. Press Refresh, Press Esc, press Esc to get back in game. All fine.
Press Esc, open audio menu. Press Refresh, Press Esc, click Continu to get back in game. All fine.

I just retested on latest profiling. No repro again.
I even set the volume to 0 to be sure that I'm not just not noticing a very slight difference.
But nope, after Esc'ing out of the dialog audio is still at 0.