Page MenuHomeFeedback Tracker

Low fps after stable patch Ambient Occulsion bug
Need More Info, NormalPublic

Description

This is a form to report an issue from the PC VERSION of the game - for Xbox/PS4 issues use their respective forms from the dropdown menu (delete this prior to creating the ticket)

Yesterday before the stable patch i can run Ambient Occulsion on high setting with 60fps but today only 20 ? My friend also have that happen so it isn't my pc.

Details

Severity
None
Resolution
Open
Reproducibility
N/A
Operating System
Windows 7
Category
General

Event Timeline

Was just about to make a ticket about this.
The FPS after the latest Stable patch (1.04) has completely tanked FPS for me and others, resulting in us having to turn our GFX setting down. But, it seems like Ambient Occlusion is the root cause after this update which is tanking FPS from 100+ to 30 or below.

I would look into why AO is causing so many issues for performance.

Geez changed the task status from New to Need More Info.Thu, Jul 11, 10:41 AM
Geez added a subscriber: Geez.

Hello ninjax155.
If you remove the contents of your C:\Users\*username*\Documents\DayZ folder and let the game generate new ones, does the issue persist? If you disable every single program running in the background, does that affect the behaviour of the issue? And are you using any mods? If so, does the issue occur with the vanilla version as well?
Regards,
Geez

Geez added a comment.Thu, Jul 11, 1:36 PM

Also, if you have V-Sync enabled, does disabling it improve the behaviour a bit?
Regards,
Geez

Its not that tried that and delatinng something wrong with amibent occlusion even a streamer said so

Something is wrong with amibent occlusion

something deff wrong with ambient occlusion

If I turn HWAA to HIgh and ambient occlusion high I get 55-65 fps on my 1060 6GB card .. if I turn off HWAA and leave ambient occlusion high Im getting 90-110 fps vsync disabled

Here is pic of my video settings just in case

Geez added a comment.Fri, Jul 12, 2:16 PM

Thank you for the updates.
We are currently investigating the issue internally, if you could provide dxdiag files from your computer, it could possibly help us in finding the cause of the issue.
Regards,
Geez

heres mine if it helps

here is my dxdiag

You still there Geez?

robbhimself added a comment.EditedThu, Jul 18, 9:09 AM

this is still broken @Geez

Geez added a comment.Fri, Jul 19, 11:38 AM

Thank you for letting us know.
The fix is still being worked on internally.
Regards,
Geez