Page MenuHomeFeedback Tracker

64bit audio glitch
New, NormalPublic

Description

I made a post at least a year ago about this same topic and a BI employee told me they knew about it and where working on it but since then nothing, so here it is again.

with certain computers, arma 3 when on 64-bit mode will have issues with audio when in first person within vehicles and buildings. this causes VERY loud cracking noises and large FPS drops. I have experienced going from 60 FPS to having to shutdown my PC because the game is that laggy and will not respond to imput. PLEASE if fix this.
Cheers.

Details

Severity
Major
Resolution
Open
Reproducibility
Random
Operating System
Windows 10 x64
Operating System Version
Pro
Category
Game Freezes
Steps To Reproduce

Only Certain people can reproduce this bug:

  1. put Arma on 64-bit
  2. go into a building, vehicle, or even random places in first peron (or even 3rd person at times
Additional Information

Specs
CPU: FX6300 @ 4.2GHz
GPU: Asus 1050 ti
MB: Asus M5a97 R 2.0
RAM: 16GB DDR3 @ 1600MHz
Hard Drive: Kingston SSD

Headset: Logtiech G431 (also replicated on G430

Event Timeline

9 created this task.Fri, Jan 25, 7:50 AM
Wulf added a subscriber: Wulf.Mon, Feb 4, 11:58 AM

Hello.

Thank you for the report. Please try to disable any windows audio enchancements and or surround sound.

Could you please create a video of the issue or if you already have one, then upload it here?

Thank you.

9 added a comment.Mon, Feb 4, 12:17 PM

Hello: I have all audio enhancements disabled excluding Logitech audio, but prior headsets prove that the bug persists without Logitech audio. Here is a video of this, it is not mine but it showcases the bug, the crackling can also be louder and sometimes the FPS will only drop and not freeze. https://youtu.be/d2Ywb82-krU