Page MenuHomeFeedback Tracker

0xC0000005 - STATUS_ACCESS_VIOLATION
Closed, ResolvedPublic

Description

Game crashes when I click "PLAY" from the launcher. I have tried all the tips in the "https://community.bistudio.com/wiki/Arma_3_Unusual_process_exit#0xC0000005_-_ACCESS_VIOLATION" and have reviewed several other reports with this exit code. I have no MODS and I have disabled all paramaters.

Details

Severity
Crash
Resolution
Open
Reproducibility
Always
Operating System
Windows 10 x64
Category
General
Steps To Reproduce

Open Steam Library - Double click Arma 3 - Click "PLAY" - Crashes with error above

Additional Information

Event Timeline

zslayer1126 edited Additional Information. (Show Details)
zslayer1126 edited Additional Information. (Show Details)Feb 26 2017, 3:48 PM
Catsy added a subscriber: Catsy.Feb 26 2017, 6:55 PM

I got exactly the same problem, it's been 2 days now.

@Catsy Have you tried reinstalling the game yet? I might try that today while I do other things.

Similar issue appeared in this ticket T123534
User was able to resolve the issue by deleting yourprofilename.vars.Arma3Profile
Before doing that, please backup the file first and only then remove it from your profile folder.

Let me know if that have helped.

razazel claimed this task.Feb 27 2017, 3:43 PM
razazel changed the task status from New to Reviewed.

Thank you for the update! I will try this tonight and reply back with results!

Catsy added a comment.EditedFeb 27 2017, 11:01 PM

Yes, I have tried to reinstall, it doesn't solve.
I also try to delete yourprofilename.vars.Arma3Profile, it doesn't solve.

I also try to relaunch the game on my old computer under Windows 7 64 bits, I have exactly the same problem.

Ask me if you need my logs on there both computer

I reinstalled Arma 3 and I deleted my yourprofilename.vars.Arma3Profile with still the same error. I went ahead and moved my entire Arma 3 and Arma3 -OtherProfiles folder out of the documents directory to have them be recreated when I launched the game. didnt work. I put everything back to how it was before I started this process.

Catsy added a comment.Mar 1 2017, 9:05 PM

I make a try with last RC version in 64 bits, it's work. But my clan play with stable version...

@Catsy Well the RC branch is a soon to be a stable version so it will soon be available as a normal branch update.

Anyway you can also try the profiling branch of the game. It will let you play on the stable servers as well. While not exactly x64 or as updated as RC, it contains some tweaks and fixes that might help you play for the few days before the update is out.

I can run the latest dev build no problems. 1.69.140658

Catsy added a comment.EditedMar 3 2017, 8:04 PM

@razazel : I make a try with profiling branch, I got the error.

I also make a try on RC 32 bits version, I got the error.

@Catsy

Could you please upload the report files generated from running the RC branch?

Catsy added a comment.Mar 6 2017, 12:55 PM

Sorry, I don't save it but I find the cause of the problem.

I take a look at zslayer1126 logs and I saw he have some Razer programs (Razer Synapse and Razer Stats & Heatmaps) witch are running when he has his problem, just like me. So I try launch the game without there programs and there all working with stable 32 bits version.
I make other try with only Razer Stats & Heatmaps disable and it's still working (it seems Synapse work correctly with Arma 3).

@zslayer1126 : Can you make a try with Razer Sats disabled ?

I reported this problem to Razer's support, I will see what they propose...

Pi closed this task as Resolved.Wed, Jun 9, 8:15 AM
Pi added a subscriber: Pi.

Closing due to age